Over ons

Het verhaal achter 55 jaar kwaliteitswijnen.

Ontdek ons team!


Klosse Wines: Duurzame & Gastronomische wijnen sinds 1970!

Klosse Wines staat voor duurzame, gastronomische wijnen met karakter. Sinds 1970 selecteren en keuren wij al onze wijnen persoonlijk, met een scherp oog voor kwaliteit, herkomst en harmonie met gerechten. Wij geloven in wijn die niet alleen voortreffelijk smaakt, maar ook verantwoord wordt geproduceerd.

Met onze diepgewortelde wijn-spijs expertise helpen we jou de perfecte keuze te maken - of dat nu voor je restaurant, wijnwinkel of eigen tafel is. Persoonlijk contact en een 5-sterrenservice maken het verschil. Bij ons draait het niet om een zoveelste fles wijn, maar om een ervaring die klopt.

Ontdek ons zorgvuldig samengestelde assortiment en laat je adviseren door mensen die wijn écht begrijpen. Welkom bij Klosse Wines.


Aangenaam kennismaken

Boudewijn Klosse

“Door mijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog kijk ik vaak met een hele technische blik. Er is nog zoveel te behalen op het gebied van duurzaamheid in de wijnwereld, dus ik ben blij dat wij daar een steentje aan mogen bijdragen. Maar wat ik eigenlijk het leukste vind? Samen op zoek gaan naar de wijn die het beste past bij jouw moment.”


Martien Marcelissen

"Al sinds ik in 2012 begon als sommelier bij restaurant Tout A Fait in Maastricht, ben ik gefascineerd door de wereld van wijn-spijs. Het is iedere keer weer een grote verrassing hoe nadrukkelijk die twee elkaar kunnen beïnvloeden. Doordat ik in de jaren daarna werkte bij verschillende restaurants als Becker’s in Trier, Vane in Eindhoven en OONIVOO in Uden heb ik wijn-spijs in al haar facetten kunnen ervaren. Echter weet ik ook dat je soms geen zin hebt om een keuze helemaal uit te pluizen. Ook ik geniet thuis liever van één enkele wijn die op dat moment helemaal kan geven wat ik zoek. Immers ontwikkelt iedereen zijn eigen voorkeuren op specifieke momenten. Waar je ook naar op zoek bent, ik help je graag bij je keuze. Ik word iedere dag weer verrast door de wijnwereld en al haar diversiteit en ik neem je heel graag mee op deze spannende reis!"


Angela Gudden

“Van HR-beleidsadviseur naar gepassioneerd wijnexpert – mijn reis begon met een wijn-spijscursus bij de Academie voor Gastronomie. Het vuurtje dat hier is aangewakkerd groeide uit tot een volledige carrièreswitch! Van werken in wijnwinkels en het afronden van de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie en WSET3 tot tien jaar ervaring bij een vooraanstaand wijnimporteur. Mijn expertise zet ik nu met veel passie en toewijding in bij Klosse Wines om jou de beste wijnbeleving en service te bieden!”


Lodewijk Klosse

"Wijn is voor mij niet zomaar een alcoholische drank. Het is onderdeel van een ervaring die draait om kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. Ik ben me bewust van de mogelijke negatieve gevolgen van alcohol en kies er daarom bewust voor om - als ik drink - te genieten van wijnen die met respect voor de natuur en vakmanschap zijn gemaakt. Met Klosse Wines wil ik anderen inspireren om hetzelfde te doen: bewuste keuzes maken en écht genieten."


Het verhaal achter Klosse Wines

Klosse Wines is een wijnimport die vanuit de praktijk geboren is. Toen in 1967 Opa Jaap Klosse de eerste Michelinster kreeg voor zijn restaurant de Echoput, wilde hij door met zijn zoektocht naar kwaliteit. Revolutionaire bereidingsmethodes zorgen voor een ommekeer in het denken over wild. De naturelbehandeling kwam in plaats van het ‘adellijk’ worden van het wild. Marinades en  zware, zoete garnituren waren verdwenen. Gasten moesten wel wennen aan de hele andere, pure smaak, die in plaats kwam voor wat men de ‘wildsmaak’ noemde. De nieuwe smaak van de gerechten vroeg om een aanpassing van de wijnen. Ze moesten ook elegant en puur zijn. Opa Jaap besloot zijn wijnen zelf te gaan importeren. Via bevriende en vaak beroemde Franse chefs kwam hij in contact met bijzondere Franse wijnproducenten, bij wie, net zoals in de Echoput, kwaliteit en elegantie voorop stonden.

In 1980 wordt de wijnimport geformaliseerd in Echoput Wijnen, een winkelformule waardoor alle gasten van de Echoput kunnen profiteren van de eigen wijnimport die hij had opgebouwd. Al snel maken veel gasten gebruik van de mogelijkheid om Echoput wijnen in te kopen voor thuis. In 1986 nemen onze ouders Peter en Carla de zaak over en in 1991 wordt een officiële winkel geopend in Apeldoorn: De Echoput Wijnen & Foods. Een winkel met een internationaal assortiment wijnen, aangevuld met producten uit de Echoput keuken.

Peter Klosse en zijn vader Jaap delen een diepgewortelde interesse om gastronomie beter te begrijpen. Ze beginnen voor het eerst het smaakprofiel van wijnen en gerechten objectief te beschrijven. De baanbrekende smaaktheorie, waar Peter uiteindelijk in 2004 op promoveert aan de Universiteit van Maastricht, creëert de beweging naar meer gelaagdheid in de wijnselectie. Er wordt niet meer alleen gefocust op kwaliteit of ambachtelijke productiemethoden, maar ook op wijn-spijs combinaties. Over de jaren ontstaat er een uitgebreid importportfolio met gastronomisch inzetbare wijnen. De nadruk ligt op kleinere producenten die streven naar de hoogste kwaliteit. Waar veel van die producenten onderhand zijn uitgegroeid tot grote en bekende namen in Nederland, blijven we altijd nieuwe kleinere producenten aan het assortiment toevoegen. Tot en met vandaag behoren de wijnen van Klosse Wines tot de ruggengraat van de wijnselectie bij de Echoput en de Echoput Wijnwinkel in de lobby van het hotel.

Boudewijn en Lodewijk, de derde generatie Klosse, willen met Klosse Wines de volgende stap zetten. Vertrouwend op onze expertise op het gebied van wijn-spijs, willen we ons portfolio aan duurzame Europese kwaliteitswijnen heel graag met jou delen. Maar het vertalen van de 5-sterren ervaring van ons Hotel Restaurant de Echoput, dat kunnen we natuurlijk niet alleen!